GAZ SANAYI

Uzmanlar Sınai Tıbbi Gazlar,OKNAL GAZ SANAYİ’nin  yetkili bayisi olup; Endüstriyel, Medikal ve Özel Gazların dolumu, satış ve dağıtımını yapmak amacıyla 2011 yılında kurulmuştur.Organize sanayi bölgesinde faliyet gösteren dolum tesisimiz
 
·       Müşteri taleplerini karşılamak için geniş ve çeşitli üretimlerle yapılandırılmıştır. Oksijen¸ Azot¸ Argon¸ Amonyak¸ Karbondioksit¸ Özel Gazlar ve Yüksek Saafiyetli gibi gazların dolum¸ depolama ve dağıtımını yapmaktadır.
 
 
Medikal Gazlar:
 
Medikal Oksijen
Protoksit’D Azot
Medikal Karbondioksit
Medikal Helyum
Medikal Azot
Sterilizasyon Gazları
Etilenoksit
Karboksiterapi Gazları
 
Endüstriyel Gazlar:
 
Oksijen: Renksiz, yakıcı bir gazdır. Diğer kimyasallarla çabuk reaksiyona girer. Oksijen demir ve çelik üretiminde ergitmenin hızlandırılmasında, Ark ocaklarında ergitilecek hurdaların ocak içinde kesilmesi ve ergimiş metal içinde karbon düşürmede kullanılır. Yanıcı gazlar ile karıştırıldığında, kaynak, kesme ve metal işleme için gerekli ısı kaynağını sağlar. Isıl işlem fırınlarında, kağıt fabrikalarında ve cam üretiminde fırın veya brülörle kullanımı sayesinde üretim ve verim artışı yanısıra, alüminyum’un ergitilmesinde çevreyi kirletici yanma yan ürünlerinde önemli azalmalar sağlanmaktadır. tıpta akciğer enfeksiyonlarında, roketlerde hidrojen ile birlikte yakıt olarak, İçme suyu filitrasyonunda, Balık çiftliklerinde suyun oksijen seviyesinin yükseltilmesinde kullanılır.
 
Azot: Azot sıvı haldeyken oldukça soğuktur. Bu özellikler Azot emniyetli bir dondurucu olup soğutuculuk görevi yapar. Kimyasal olarak reaksiyona girmez,inert bir gazdır. Azot atmosferi altında yanma reaksiyonlarının yanı sıra birçok kimyasal reaksiyonun gerçekleşmesi engellenebilir.
Azot kimyasalların depolanmasında yanma ve patlamalara önlem olarak,petrol,solvent,yakıt,LNC nakillerinde tank ve boru hatlarının süpürülmesinde,elyaf üretiminde,gıda paketlemede,kontrollü atmosfer oluşturmak amacıyla gıda dondurma paketleme, soğutma ve taşınmasında,tıpta doku dondurma,saklama ve nakillerde,kalıplamada, proses ekipmanlarında soğutucu olarak,meşrubat paketleme,fresh gıdaların paketlenmesinde,elektronik sanayiinde, ampul imalatında kullanılır.
 
Argon: Modern endüstride Argon; kesme ve kaynak işlemlerinde koruyucu gaz olarak kullanılır.

 

Argonun ayrıca ampul ve floresan lambalar imalatında,elektronik sanayinde,metallerin saflaştırılması,merkezi yangın söndürme sistemlerinde kullanılır.
 
 
Karbondioksit: Karbondioksit, suni olarak baca gazlarından arıtılarak ya da doğal yollardan artezyen kazılarak elde edilir. Katı halde iken doğrudan süblimleşerek gaz fazına geçer.
Karbondioksit soğutucu olarak da kullanıldığı gibi yangın söndürme ve gazaltı kaynak işlemlerinde koruyucu gaz olarak da kullanılır.
Çözünebilirliği sayesinde aynı zamanda bütün içeceklerin içinde köpük oluşturan bir gazdır.

Karbondioksit,Gıda sektöründe şoklamada,yangın söndürme cihazlarında,döküm sanayinde kalıp ayırma işlemlerinde,deodorant imalatlarında taşıyıcı gaz olarak,suyun PH dengelemesini yapmak için,sera yetiştiriciliğinde kullanılır

 
Asetilen: Asetilen Oksi-Asetilen alevle kesme işlemlerinde en çok kullanılan yanıcı gazlardandır.
Kimyasal kalitede saf Asetilen, kokusuz, renksizdir.
Yoğun ve isli bir alevle yanar.
Yüksek alev sıcaklığına ihtiyaç duyulan yerlerde,Oksi-Asetilen
kaynaklarında,metal kesimlerinde, deniz fenerlerinde,kimya sanayinde,cam sanayinde kullanılır.
 
Karışım Gazları: Argon ve Karbondioksit karışımıdır.
Gazaltı Kaynak (Mig/Mag) kaynaklarında,düşük alaşımlı çeliklerin birleştirilmesinde kullanılır.
 
Helyum: Helyum havada çok az miktarlarda bulunduğundan çok kıymetli bir gaz çeşididir.
Havadan hafif bir gazdır bu nedenle her tür balonun şişirilmesi için en doğal ve emniyetli gazdır.
Sıvılarda çözünmeyen ve sıvı hali bilinen en soğuk madde olan bir gazdır. Helyum kaynak esnasında koruyucu gaz olarak da kullanılır.Derin sukuba dalışlarında helyum karışımlı dalış gazları tavsiye edilir.
Ayrıca Helyum Lazer gazı ve analitik cihazlarda roket itici gaz sistemlerinde ve hassas kaynaklarda kullanılır.
 
Hidrojen: Hidrojenin Oksijenle ve diğer kimyasallarla çabuk reaksiyona girer. Renksiz, yanıcı bir gazdır.
Cam üretiminde, plastik enjeksiyon işlemlerinde,enerji santralleri ekipmanlarının soğutulmasında, bitkisel yağ üretiminde, roket yakıt karışımlarında Hidrojen kullanılmaktadır.Son yıllarda gelişen otomotiv sektöründe Hidro yakıt olarak da kullanılmaktadır
 
Gıda gazları: Gıda gazları genelde mamülün raf ömrünü uzatmak, uzun süre bozulmadan mikroorganizmalar, enzimler, böcek ve parazitler, sıcaklık, nem, havanın oksijeni ve ışık gibi birçok etkenden korumak amacıyla kullanılır. Gıda gazları, tam kapalı ambalajlama ve gaz kullanımıyla gıdaların saklanması için geliştirilmiştir.
Alternatifi olan mamül dondurmaya karşı ise,gıda gazı uygulaması dondurmak için gerekli çok düşük sıcaklıklara inmek zorunda kalınmaması ve daha uzun sürelerde mamülün taze kalmasını sağlamasıdır. Gıda Gazlarında Azot, Karbondioksit ve Oksijen`in gıda cinsine göre değişen oranlarda karışımlarından elde edilmektedir.Dolumu gerçekleştirilen tüpler bir daha başka bir amaçla kullanılmaz ve sertifikalandırılarak teslimatı gerçekleştirilir.Kırmızı ve Beyaz Et ve et ürünlerinde, deniz mahsüllerinde, kuruyemiş ve çekilmiş kahve paketlenmesinde, hazır yemek paketlemesine kullanılır.
 
Lazer gazları: Lazer Gazları daha hızlı ve yüksek nufiziyetli kaynak yapma ve çapaksız net kesimler çıkarmaktadır. Lazer Kesim Tezgahlarının ihtiyaçları doğrultusunda Lazer Gazları üretilip müşterinin hizmetine sunulmaktadır.